GASELLIT SONY MUSICILLE

GASELLIT SONY MUSICILLE

Suomen suosituimpiin lukeutuva rap-yhtye Gasellit valmistautuu uuden musiikin julkaisuun.

Viime vuosina yhdeksi Suomen suosituimmaksi rap-yhtyeeksi noussut Gasellit on tehnyt levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa.Gasellien levytyssopimus siirtyy Universalilta Sony Musicille, mutta yhtyeen tuleva julkaisu tuotetaan ja julkaistaan yhteistyössä Universalin kanssa.

Yhtyeen promoottorina aiemmin toiminut Jannika Nyqvist siirtyi vuoden 2020 alussa Sony Musicin markkinointijohtajaksi, ja yhtye halusi seurata tärkeää yhteistyökumppaniaan uuteen kotiin.

”Jannikasta on vuosien varrella tullut meille ystävä ja läheisin levy-yhtiön työtekijä ja hänen menettämisensä tiimistä kirpaisi. Niinpä mekin aloimme ottaa selvää Sony Musicin toiminnasta ja vakuutuimme levy-yhtiön eteenpäin katsovasta meiningistä. He ovat kasanneet raikasta ja nälkäistä tiimiä, joka haluaa tehdä hienoja juttuja. Meissä heräsi halu päästä mukaan tähän aaltoon. Nyt tuntuu hyvällä tavalla jännittävältä päästä rakentamaan uutta alkua uudessa kodissa”, yhtye kertoo.

”Olen erittäin iloinen, että saan jatkaa Gasellien kanssa jo kuusi vuotta jatkunutta yhteistä matkaa uuden katon alla. Joskus tällaiset menestystarinat saavat uuden ulottuvuuden myös ystävyyden ja perheyden muodossa, siitä halusimme ja haluamme myös vastedes pitää kiinni. Odotan innolla nyt starttaavaa yhteistyötä Sony Musicin, Gasellien ja All Day Agencyn kanssa”, Jannika Nyqvist kertoo.

Myös Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Henri Lanz on innoissaan saadessaan Gasellien kaltaisen suosikkiyhtyeen talliinsa.

 “On mahtavaa päästä aloittamaan yhteistyö Gasellien kanssa. Bändin  arvomaailma ja musiikillinen suunta tukee todella hyvin koko Sony Music Finlandin uutta ilmettä ja emme voisi olla enempää innoissamme“, Lanz toteaa.

Viime vuonna 10-vuotista taivaltaan juhlistaneet Gasellit on modernin pop -musiikin sekä underground-räpin suorapuheisuuden yhdistelmällään ollut edelläkävijä, jonka musiikki soi niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisimmilla klubeillakin. Yhtye on noussut ryminällä suomiräpin kärkinimien joukkoon, joista osoituksena on yli 81 miljoonaa toistoa suoratoistopalvelu Spotifyssä, sadat loppuunmyydyt keikat ympäri suomen sekä vuoden yhtye -palkinto Emma Gaalassa vuonna 2019. Kokoonpanon viimeisin pitkäsoitto Jano julkaistiin lokakuussa 2018 ja se pysyi useita viikkoja Suomen virallisen albumilistan kärjessä. Yhtyeen tuotannosta löytyy superhittejä kuten  Riks raks poks, Mitä mä Malagas? Imus ja Muistanks mä väärin?

Sony Music Entertainment on maailman toiseksi suurin levy-yhtiö. Sen kotimaisiin artisteihin lukeutuvat esimerkiksi Gasellit, Haloo Helsinki!, Aleksanteri Hakaniemi, Irina, Keko Salata, LEO, View  sekä monia muita. Sony Musicin kansainvälisiä supertähtiä ovat mm. Travis Scott,  Beyoncé, Justin Timberlake, Zara Larsson, P!nk, Bruce Springsteen, Bob Dylan, Foo Fighters, The Chainsmokers ja Calvin Harris. Suomessa ja Baltiassa Sonyn tiimiin kuuluu 35 henkilöä ja globaalisti Sony Music toimii yli 40 maassa.  Yhtiön labeleihin kuuluvat esim. Columbia, RCA, Epic, Arista, Legacy, Masterworks.

Gasellit on:

Päkä
Hätä-Miikka
Thube Hefner
Musajusa

www.instagram.com/gasellit

www.facebook.com/Gasellit

www.instagram.com/sonymusicfinland

www.facebook.com/SonyMusicFinland

Gasellit-kuva:  www.sonymusic.fi/pressikuvat

Lisätietoja:

Henri Lanz / Toimitusjohtaja, Sony Music Finland

[email protected]

Puh. 041 4316687

Gasellien yhteistyö- ja haastattelupyynnöt

Jannika Nyqvist / Markkinointijohtaja, Sony Music Finland

[email protected]

Puh. 040 6842029