YÖ-YHTYEEN 35-JUHLAVUODEN ALBUMI JULKAISTIIN 20.5.2016

YÖ-YHTYEEN 35-JUHLAVUODEN ALBUMI JULKAISTIIN 20.5.2016

20.05.2016 Uutiset

Yö-yhtye juhlistaa kuluvana vuonna 35-vuotista uraansa uuden studioalbumin muodossa.

Perjantaina 20.5. ilmestyvä ”Puolet taivaasta puolet helvetistä” -levy on yhtyeen monikymmenvuotiselle historialle epätyypillisesti ulkopuolisen tuottajan Jimmy Westerlundin käsialaa. Westerlund on tuttu tekijä niin Sturm und Drangin kuin Jonne Aaroninkin takaa.

“Oli elinehto, että saimme tuoreet korvat ja näkemyksen uudelle tuotannolle. ‘Vaihtelu virkistää’ piti paikkaansa. Jimmy on vaativa sekä persoonaltaan räiskyvä ja hän sanoo asiat suoraan päin naamaa. Se sopii minulle”, kommentoi yhteistyötä Olli Lindholm.

Albumilta lokakuussa julkaistu ”Minne tuulet vie” kipusi radiosoittolistojen kärkipäähän ja viihtyi siellä yli puolen vuoden ajan. Biisistä tehty video kuvattiin härkätaisteluareenalla Espanjassa. ”Olen aina pitänyt Espanjasta ja erityisesti Mijaksen kylästä. Se oli looginen paikka kuvittaa uudistuneen Yö-tuotannon tuorein biisi”, kommentoi Lindholm.

Juuri julkaistu ”Erakko” –single on Jussi Hakulisen käsialaa. Vahvana tekstittäjänä ja virtuoosimaisena säveltäjänä tunnettu taiteilija on lukuisten Yön menestyskappaleiden kuten ”Joutsenlaulu”, ”Likaiset Legendat”, ”Kuorotyttö”, ”Särkynyt enkeli”, ”Kiitos ja kunnia”, ”Tie sydämeeni”, ”Parrasvalot” ja ”Rakkaus on lumivalkoinen” takana.

Sinkkujen lisäksi albumilta löytyy koskettava albumin nimibiisiksikin päätynyt ”Puolet taivaasta puolet helvetistä” -kappale, jonka ovat tehneet avaussinkun taustalta löytyvät tuottaja-säveltäjä Jimmy Westerlund ja sanoittaja Mikko Karjalainen. ”Kappaleessa on ennen kuulematonta, mutta silti Ollin tulkitsemaksi sopivaa lyriikkaa”, kommentoi tekijäduo.

Paluuta Yö-juurille allekirjoittavat albumin nopeatempoiset ”Yks kova juttu” ja ”Kauniita asioita”. Isoja balladeja levyllä edustavat palkitun säveltäjän Petri Somerin ja Sana Mustosen kynästä syntynyt ”Yhteinen sydän”, Matti Mikkolan ja Eija Hinkkalan yhteisteos ”Vain yksi sydän särjettäväksi”, levyn päättävä liikuttavan kaunis Jimmy Westerlundin, Christianin ja Jani Höllin sävellys sekä Antti Tuiskun, Eija Hinkkalan ja Jonnaemilian sanoitus ”Sinun verran kevyempi”.

Yön merkkivuoden juhla huipentuu ”Puolet taivaasta – puolet helvetistä” -kiertueeseen, joka alkaa lokakuussa Leppävirralta ja huipentuu loppuunmyytyyn Espoon Metro Areenan konserttiin 10. joulukuuta. Luvassa on areena-, halli- ja konserttitaloesiintymisiä yli 20 keikan verran.

Espoon Metro Areenan konsertti on Yö-historian mittavin. “Konsertti tulee olemaan hittipotpuri, sitä ihmiset haluavat. Tämä on visuaalisin keikkamme koskaan – nyt mennään isosti”, lupaa Lindholm. Juhlavuoden muut keikat julkistetaan toukokuussa.

 

Yhtye on koko kevään ajan työstänyt uutta levyä intensiivisesti ja lisäksi Olli Lindholmia on voinut nähdän ruudussa Voice of Finland –ohjelmassa, jossa hän toimi tähtivalmentajana.

 

Puolet taivaasta – puolet helvetistä” –albumin biisilista:

 1. Puolet taivaasta – puolet helvetistä
 2. Minne tuulet vie Katso video tästä!
 3. Yks kova juttu
 4. Yhteinen sydän
 5. Erakko
 6. Vain yksi sydän särjettäväksi
 7. Kauniita asioita
 8. Katumaton
 9. Hiljaiset
 10. Kaksi vapaata kättä
 11. Sinun verran kevyempi

 

“Puolet taivaasta – puolet helvetistä” -kiertue:

7.10. Leppävirta, Vesileppisareena

8.10. Turku, Logomo

14.10. Kalajoki, Viihdekeskus Merisärkkä

15.10. Ylihärmä, Härmän Kylpylä, Anssin Jussin Areena

21.10. Hämeenlinna, Verkatehdas

22.10. Kouvola, Mansikka-ahon Halli

27.10. Sastamala, Vexveareena

28.10. Jyväskylä, Paviljonki

29.10. Kuopio, Musiikkikeskus

4.11. Seinäjoki, Rytmikorjaamo

5.11. Tampere, Tampere-talo

11.11. Järvenpää, Järvenpää-talo, Sibelius-Sali

12.11. Kokkola, Kampus Halli

18.11. Sotkamo, WinterOpen, Katinkulta

19.11. Lahti, Sibeliustalo

25.11. Mikkeli, Mikael

26.11. Oulu, Pikkujoulu Piknik

2.12. Joensuu, Areena

3.12. Pori, Karhuhalli

4.12. Turku, Baltic Princess

10.12. Espoo, Metro Areena

 

Pressikuvia: http://www.propromotion.fi/pressikuvat/yo/
www.likaisetlegendat.com

www.facebook.com/yoofficial

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter