Kuuntele radiosingle “Korvaamaton” täältä: https://lnk.to/PetraKorvaamaton

Tiktakista aikoinaan tutuksi tullut Petra julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa ”Rakas kaupunki” vuonna 2009. Sen jälkeen Petra on julkaissut kaksi muuta albumia, ”Kaksi pintaa” ja ”Aikuisten satuja”, sekä keikkaillut ahkerasti yhtyeensä kanssa ympäri Suomea. 21. huhtikuuta julkaistaan kokoelma, joka sisältää kappaleita kaikilta kolmelta sooloalbumilta.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen kasvanut aikuiseksi ihmisenä ja artistina. On upeeta huomata, miten musa on kehittynyt koko ajan eteenpäin ja ollaan oikeasti Tiktakin jälkeen löydetty se, miltä Petra kuulostaa. Toisaalta monet isot muutokset huomaa kirjoitetuista teksteistä vasta jälkeenpäin. Enhän mä tiennyt, et mulla on ollut kolmenkympin kriisi ennen kuin kuuntelin valmiin Kaksi pintaa –levyn”, Petra naurahtaa.

Tulevalta kokoelmalta tarjoillaan radioille single ”Korvaamaton”, joka löytyy edelliseltä albumilta ”Aikuisten satuja”. ”’Korvaamaton’ on mulle supertärkeä biisi. Tekstinä se on ihan mun lemppari kaikesta mitä olen tehnyt. Alun perin kirjoitin biisiä siitä, miten en kaivannut elämääni lasta. Sitten kuitenkin osoittautui, että se pieni mies on jotain täysin korvaamatonta – jotain, josta en haluaisis luopua ikinä. Lopullisessa muodossaan kappaleen tekstit käsittelevät sitten ihmissuhteita laajemmin”, Petra kertoo.

Petra nähdään huhtikuussa starttaavalla Vain elämää –kaudella yhdessä Robinin, Samu Haberin, Irinan, Olli Lindholmin, Nikke Ankaran sekä Laura Voutilaisen kanssa. Kuvaukset jättivät Petraan lähtemättömän vaikutuksen: ”Vain elämää – seikkailu oli uskomaton kokemus, enkä epäröinyt hetkeäkään lähteä mukaan. Oli hienoa päästä juhlistamaan kymmenenvuotista soolouraa myös Vain elämää -muodossa. Reissu oli mieletön musiikillinen matka ja aika terapeuttinenkin. Mun päivänä on luvassa heittäytymistä, aikamatka, näpertelyä ja sitä kun tyypit löytää toisensa biisien ja tekstien kautta, eikä kyyneleiltäkään vältytä”, Petra paljastaa.

Keikoille Petra lähtee huhtikuun lopussa. ”Olen Tiktakin jälkeen ottanut ihan tietoisesti etäisyyttä bändin musasta. Nyt on kulunut 10 vuotta bändin lopettamisesta ja tuntui, että olen valmis kohtaamaan taas noita upeita biisejä. Tämähän tarkoittaa myös sitä, että mun tulevilla keikoilla tullaan kuulemaan omien biisien lisäksi myös Tiktakkia, aika on nyt siihen kypsä. Mulla on ihan superi bändi, jonka kanssa rakennetaan Tiktakin helmistä, soolobiiseistä ja Vain elämää -matskusta ihan järjettömä upea show!”

Jo julkaistut keikat (lisäyksiä tulossa pian):

La 22.4. Espoo, Iso Omena

Pe 5.5. Helsinki, M/S Finlandia

La 13.5. Helsinki, Virgin Oil

Facebook: www.facebook.com/PetraOfficial

Instagram: www.instagram.com/petraofficial

Pressikuvat: http://sonymusic.fi/artist/petra

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter