Tiedote: Tiisu tarkastelee uudella levyllään pienen kaupungin sielunmaisemaa

Tiedote: Tiisu tarkastelee uudella levyllään pienen kaupungin sielunmaisemaa

17.03.2017 Uutiset Tiisu

Nuorten kotimaisten rockyhtyeiden kärkikastiin Elämän koulu (2015) -debyytillään ja Elämältä turpiin sain ja Tänään sä musta hullaannut -singleillä kiilannut yhtye valmisteli toista albumiaan yli vuoden.

Tiisu-yhtyeen odotettu toinen levy Tänne ei jää kukaan julkaistaan tänään.

Kuuntele Tänne ei jää kukaan täältä: lnk.to/TanneEiJaaKukaan

Tiisun laulaja-kitaristi ja biisintekijä Henrik Illikaisen mukaan Tänne ei jää kukaan kertoo tarinan ihmisistä, jotka ovat jumissa omissa elämäntilanteissaan. Pikkukaupungin asukkaista, jotka toisaalta haluaisivat päästä pois ja toisaalta taas pysyä paikallaan. Ihmisistä, jotka kokevat toivottomuutta siitä, kun muu maailma ympärillä liikkuu ja itse pysyy paikallaan. Ihmisistä, jotka kysyvät itseltään: Pitäisikö minunkin lähteä vai tyydynkö kohtalooni?

”Vaikka nämä laulut voisi sijoittaa maantieteellisesti minne vain, nämä kaikki lähtemisen ja jäämisen teemat ja niihin liittyvät kipuilut ruummiillistuvat jotenkin näissä levyn hahmoissa, jotka ovat jumissa pienellä paikkakunnalla, jossa ei ikinä tapahdu mitään. Paikkakunnilla, joissa on ’enemmän sikoja kuin ihmisii ja enemmän peltoo kuin asfalttii’, kuten levyn kappaleessa Bussi täältä pois lauletaan”, Illikainen kertoo.

“Levy pohjautuu kahden vuoden takaiseen ajanjaksoon, jossa vietin kaksi kuukautta silloisen parisuhteen myötä pienellä paikkakunnalla. Paikkakunnan suurin työllistäjä oli irtisanonut lähes koko henkilökunnan ja toivottomuus oli käsinkosketeltavaa. Paikalliset nuoret olivat varmoja, ettei heistä tulisi ikinä mitään. Samanaikaisesti kaikki kuitenkin eli sitä toivottomuutta yhdessä ja siinä oli jotain todella kaunista yhteisöllisyyttä. Tämä pysähtynyt tunnelma sai minut näkemään oman lapsuuteni ja nuoruuteni Somerolla eri valossa ja löytämään sieltäkin samanlaisia piirteitä, ja sen tunnelman halusin taltioida tällä levyllä.”

”Tämä levy vaati aika paljon aikaa ja hermoja ennen kuin se löysi lopullisen muotonsa. Ajatus levyn isosta teemasta ja sen tunnelmasta oli päässäni jo heti debyyttilevyn julkaisun jälkeen, mutta otti aikansa ennen kuin sain oikeanlaiset laulut tehtyä. Kun toissa päivänä kuuntelimme levyn läpi bändin ja työryhmän kanssa yhteisessä levykaronkassa niin tajusin, että tästä tuli täsmälleen sellainen kuin pitikin. Iso kiitos siitä kuuluu tuottajallemme Janne Huttuselle, jota ilman en olisi saanut biisejä valmiiksi”, Illikainen kertoo.

”Nimi Tänne ei jää kukaan on peräisin levyn viimeisestä kappaleesta Tuhannes laulu Helsingistä. Se saattaa kuulostaa jotenkin lohduttomalta ja kyyniseltä, mutta mun mielestä siinä on päinvastoin jotain hyvin lohdullista. Sen voi ymmärtää toki niin, että kaikki nuoret muuttavat pois pieniltä paikkakunnilta Helsinkiin ja muihin isoihin kaupunkeihin, mutta sillä on myös toinen merkitys: lupaus siitä, että kukaan ei jää ikuisiksi ajoiksi siihen synkkään elämänvaiheeseen, mistä tämän levyn moni kappale kertoo. Nimi viittaa siis paitsi paikkaan, mutta myös siihen elämänvaiheeseen, kun et tiedä minne suuntaan seuraavaksi pitäisi liikkua. Se, ettei kukaan jäisi ikuisesti pohjalle, on aika naiivi ja sinisilmäinen väite, mutta uskon, että kaikille tulee joskus päivä, joka on niin merkityksellinen, että sen koettuaan sanoo itselleen: “Onneksi en luovuttanut”. “

Tänne ei jää kukaan -levyn julkaisukeikka järjestetään tänään Henrik Illikaisen kotikaupungissa Somerolla. Keikkapaikkana toimii Someron Monitoimihalli, jossa Illikainenkin vietti monet liikuntatunnit kouluvuosina. Tämäniltainen keikka päättää samalla Tiisun seitsemän kuukauden mittaisen keikkatauon.

”Vaikka Somero on pieni paikka, siellä tapahtuu yllättävän paljon kaikenlaista kulttuurin saralla. Se ei tyydy olemaan vain pieni kylä. Sama tilanne on Tänne ei jää kukaan -levyn hahmoilla. He yrittävät tosissaan saada otetta elämistään”, Illikainen kertoo.

Tiisu on:

Henrik Illikainen – laulu & kitara

Petteri Pulkkinen – kitara

Väinö Karjalainen – basso

Riku Sonkkanen – rummut

Antti Vuorenmaa – koskettimet

Mikko Aaltio – kitara, puhaltimet, perkussiot

Tiisu: Tänne ei jää kukaan

1 . Kuka sillä aasilla ratsastaa
2 . Bussi täältä pois
3 . Kuuden jälkeen osaan tanssia
4 . Perhekuva
5 . Suomi on poliisivaltio
6. Vaarallinen maa
7 . Menkat
8 . Hammastikkukaunotar
9 . Tunnistatko itsesi tänään
10. Pusuttelemaan
11 . Tuhannes laulu Helsingistä

Tiisun levynjulkkarikeikka Someron Monitoimihallilla pe 17.3.2017.

Ovet auki klo 19 showtime klo 20.00

Kesto n. 2 h, väliaika.

Liput ennakkoon 10€ sis kulut, ovelta 13€ sis kulut. Alle 7 v ilmaiseksi huoltajan seurassa.

Liput: http://www.tiketti.fi/tapahtuma/45432

Tiisu live 2017

17.03.2017, Monari, Somero -S-
23.03.2017, Henry’s Pub, Kuopio
24.03.2017, Nuapuri, Rautalampi
25.03.2017, 45 Special, Oulu
31.03.2017, Olympiakortteli, Tampere w/Pimeys
08.04.2017, Gong, Turku
14.04.2017, Torvi, Lahti
15.04.2017, Sävel, Forssa -S-, K-18
21.04.2017, Tavastia, Helsinki
05.05.2017, Kerubi, Joensuu
06.05.2017, Lutakko, Jyväskylä
19.05.2017, Osmo’s Cosmos, Imatra
27.05.2017, Suisto, Hämeenlinna

Lisäyksiä tulossa!

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter