Taustajoukoista parrasvaloihin: Aleksanteri Hakaniemi julkaisi debyyttisinkkunsa

Taustajoukoista parrasvaloihin: Aleksanteri Hakaniemi julkaisi debyyttisinkkunsa

Useiden huippuartistien kanssa esiintynyt poptulokas Aleksanteri Hakaniemi julkaisi debyyttisinkkunsa Etsi mut

KUUNTELE ETSI MUT: https://lnk.to/EtsiMut 

Tänään debyyttisinglensä ”Etsi mut” julkaiseva Aleksanteri Hakaniemi on monipuolinen nuori musiikintekijä ja uuden sukupolven pop-artisti. Juuri 22 vuotta täyttänyt Hakaniemi ansaitsi muusikon kannuksensa esiintymällä trubaduurina kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla, terasseilla ja baareissa. Lopulta miehen tie vei Kouvolasta Helsinkiin, taustalaulajaksi Reino Nordinin bändiin, keikoille Justimuksen kanssa sekä Suomen suosituimpiin lukeutuvan poptähden Evelinan DJ:ksi. 

Satoja keikkoja muiden artistien yhtyeissä tehneellä Aleksanterilla oli kuitenkin unelma – halu kokeilla omia siipiään sooloartistina. Aikansa oikeaa reittiä ja yhteistyökumppaneita etsittyään asiat loksahtivat lopulta kohdalleen, kun Aleksanteri tapasi Kaiku Studioilla Helsingissä työskentelevän Rafaelin. Yhteistyö samanikäisen, yhtälailla nälkaisen ja omaa uraa käynnistelevän tuottajan kanssa tuntui heti oikealta ratkaisulta.

”Me tavattiin ekan kerran Rafaelin kanssa loppuvuodesta 2015, kun Rafa oli nähnyt mun lauluvideon YouTubesta. Pian ensimmäisten meilien jälkeen sovittiin tapaaminen Rafaelin, Jurekin ja mut ja Rafan esitelleen Mikko Toiviaisen kanssa. Sen jälkeen sovittiin ekat sessiot ja yhteinen kemia Rafan kanssa löytyi aikalailla samantien. Me tehtiin keväällä kolme biisiä suhteellisen hitaalla tahdilla, mutta samalla luotiin meidän saundi ja musiikillinen kiviljalka, jota pidän tosi tärkeänä. Tää eka julkaisu jännittää meitä molempia yhtä paljon, koska musta tuntuu et me  julkaistaan eka biisi, vaikka se mun soolodebyytti onkin, Aleksanteri kertoo.

Rafaelin kanssa keskustellessa ja kappaleita tehdessä visio omasta jutusta kirkastui nopeasti. Aleksanterin mukaan ensimmäiseksi singleksi valikoitunut Etsi mut edustaa juuri sitä, mitä hän sooloartistina on.

”Etsi mut on yks kolmesta biisistä, mitä tehtiin Rafaelin kanssa ennen levytyssopimusta. Me ollaan pidetty sitä mahtavana vahinkona, missä kaikki palat vaan loksahtivat kohdilleen. Se on aika täydellinen pelin avaus. Tekstinä Etsi mut on vahvasti samaistuttava ja suora, joka lupaa hyvää tulevaisuutta meidän tosi tekstipainotteiseen ja henkilökohtaseen musaan. Se on just sellaista musaa, mitä mä haluisin kuulla radiossa ja kuulokkeissa”, Aleksanteri kertoo.

instagram.com/aleksanterihakaniemi
facebook.com/aleksanterihakaniemi
twitter.com/a_hakaniemi
bit.ly/AleksanteriHakaniemi_YouTube
Snapchat: hakaniemi

Kuvia: www.sonymusic.fi/artist/aleksanteri-hakaniemi

 

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter