Firma Rapin yllättävä noste Suomen musiikkimaailmassa ei ole jäänyt huomaamatta monikansallisen Sony Music Entertainmentin Suomen toimistolla. Sonylla uuden genren potentiaalia on tutkittu pidemmän aikaa ja siihen uskotaan niin paljon, että markkinaosuudeltaan Suomen toiseksi suurimmassa levy-yhtiössä perustettiin tänään lanseerattava uusi label julkaisemaan genren musiikkia.

Suunnannäyttäjinä firma rapin nousulle ovat olleet viimeaikaiset menestykset, kuten Alkon talousjohtajan somehitiksi noussut Tilinpäätös rap sekä tietysti genren kiistaton klassikko, vuonna 2018 julkaistu BERNER X HUSin Käsihygienia-rappi.

Statistiikkaa analysoidessamme huomaisimme, että mumble rapin suosio on laskusuunnassa ja lähdimme etsimään, missä genressä olisi seuraavaksi suurin kasvupotentiaali. Analytiikkatyökalumme osoittivat selvästi, että firma rap tulee olemaan vuoden 2019 kovin uusi juttu. Päätimme satsata kaiken siihen”, Sony Music Finlandin tuore toimitusjohtaja Henri Lanz kertoo.

Muihin genreihin verrattuna firma rapissa on se hyvä puoli, että yrityksen toimitusjohtaja voi velvoittaa koko yrityksen työntekijät striimaamaan yhtiön omaa kappaletta vähintään kymmenen kertaa päivässä. Esimerkiksi jos noin kolmen tuhannen työntekijän firmassa jokainen työntekijä striimaa kappaletta kymmenen kertaa päivässä, on paikka Spotifyn Top50 -listalla varma. Tällä tahdilla myös kultasinkun raja ylittyy alle kahdessa kuukaudessa”, Lanz laskeskelee.

Onko sinussa potentiaalia firma rapin uudeksi kuninkaaksi? Lähetä demosi ja lyhyt bio itsestäsi ja edustamastasi firmasta sähköpostilla osoitteeseen: [email protected] ja tiesi tähtiin saattaa olla auki!

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter