Softenginen asenteena on kaikki tai ei mitään – uusi single “Free Rider” julkaistiin tänään

Softenginen asenteena on kaikki tai ei mitään – uusi single “Free Rider” julkaistiin tänään

12.08.2016 Uutiset Softengine

Suomen kunnianhimoisin nuori rockyhtye Softengine julkaisee tänään uuden singlen ”Free Rider”, joka on ensimmäinen näyte tulevalta EP:ltä. Softenginen tavoitteet ovat korkealla ja asenteena ”kaikki tai ei mitään”. Yhtye muutti viime kesänä saman katon alle Helsinkiin, jotta yhtye voidaan viedä niin pitkälle kuin mahdollista. Myös uusi single kertoo siitä, miten tärkeää on antaa kaikkensa:

”Free Rider kertoo parisuhteessa loisimisesta ja vapaamatkustamisesta. Se ihminen on sun elämän tärkein henkilö. Te ootte tiimi ja molempien pitäisi pystyä antamaan sille yhtä paljon. Kaikki tai ei mitään. Muuten on vaikea olla onnellinen. Ja tärkeintä sun elämässä on se että sä oot onnellinen. Itse en halua olla vapaamatkustaja millään elämän osa-alueella.

Free Riderin tekemiseen liittyy yksi mystinen juttu. Oltiin saatu biisin demo valmiiksi yhtenä iltapäivänä ja samana iltana tuli tieto että Prince on kuollut. Free Riderissa on kohta ’party like it’s 1999’ joka on monelle varmaan tuttu just Princen biisistä. Tuli vähän erikoinen fiilis tästä yhteensattumasta, vaikka en ollut lainannut sitä mitenkään tietoisesti”, kertoo laulaja ja biisintekijä Topi Latukka.

Softengine on keikkaillut viime vuodet todella paljon, ja omien keikkojen lisäksi yhtye on lämmitellyt isoilla areenoilla mm. Hurtsia ja Walk the Moonia. Katso millainen tunnelma Softenginen keikoilla on viime aikoina ollut: http://bit.ly/FreeRiderLiveTeaser

”Viimeiset kaksi vuotta ollaan keikkailtu ihan sikana, viiden ihmisen yleisöjen ja tuhansien ihmisten yleisöjen edessä. Ollaan kesän keikoilla soitettu Free Rideria ja heti on huomannut jengin reaktioista että se tulee olemaan iso livebiisi. Biisi on vähän enemmän bändivetoinen kuin edelliset singlet.”

Viimeiset pari vuotta ovat olleet Softenginelle käänteentekeviä. Yhtyeen saavutuksiin kuuluu mm. Emma-ehdokkuus, Levykauppa Äx:n Vuoden debyyttialbumiäänestyksen voitto, lähemmäs 100 keikkaa, kaksi top30-radiosingleä (”Something Better”, ”Yellow House”), top10-albumi (”We Created the World”), yli 5 miljoonaa Spotify-striimiä sekä esiintyminen 200 miljoonalle TV-katsojalle ympäri maailman. Kaikki tämä on rakentanut yhtyeelle samalla uskollisen ja vahvan kansainvälisen fanipohjan.

Kuuntele ”Free Rider”: https://lnk.to/SoftengineFreeRider

http://www.softengine.fi/

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter