Sitku-yhtyeen debyyttialbumi ”Täs on ollu vähän kaikenlaista” on teemalevy arjesta

Sitku-yhtyeen debyyttialbumi ”Täs on ollu vähän kaikenlaista” on teemalevy arjesta

20.04.2018 Uutiset Sitku

Levyn julkaisua juhlitaan keikoilla Helsingin Walkers-talolla sekä Mascotissa 20.4.

Kuuntele albumi tästä: https://lnk.to/Sitku-tas-on-ollu-vahan-kaikenlaista

Sitku on laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye, joka julkaisi tänään debyyttialbuminsa ”Täs on ollu vähän kaikenlaista”. Albumi sisältää singlet ”Sitku Anthem”, ”Helsinkiin”, ”Happee” ja ”Hirveä pari”.

”Täs on ollu vähän kaikenlaista” on teemalevy arjesta ja sen haasteista:

Arki on se asia, jota ihmisen elämä suurimmalta osin on, ja monesti se on just kaikista haastavinta. Kyllä lomalla tai bileissä on helppo olla, mutta arjen kanssa joutuu usein painimaan. Esimerkiksi Sitku Anthemissa pohditaan sitä miten monesti pohtii toteuttavansa unelmia ’sitku’ on aikaa tai ’sitku’ joku asia tapahtuu. Levyn sanoituksissa käsitellään myös mm. kiirettä ja siltä pakenemista”, kuvailevat Rosa-Maria ja Tiia Karoliina.

Musiikillisesti albumi esittelee Sitkun useita eri puolia:

Me lähdimme tosi rohkeasti tökkimään levyllä niin omia, kuin ehkä muidenkin ennakkoluuloja siitä minkälaisia musiikkigenrejä saa ja on uskottava yhdistellä. Emme missään nimessä halua kahlita itseämme edustamaan vain jotain tiettyä musiikkityyliä, vaan haluamme tuoda oman SITKU-soundimme kaikkeen mitä teemme.

Jo useamman vuoden kasassa ollut Sitku sai alkunsa Tiia Karoliinan ja Rosa-Marian tavattua Helsingissä toistensa keikoilla. Tiivis yhteistyö ja keikkailu johti keväällä 2017 ensimmäisen singlen ”Helsinkiin” julkaisuun. Tämän jälkeen Sitku on mm. lämmitellyt Haloo Helsinki! -yhtyettä osalla tämän kevätkiertueen ja areenakiertueen keikoista sekä esiintynyt TubeConissa sekä Helsinki Pride -puistokonsertissa.

Sitkun musiikki on tunnelmaltaan rentoa ja letkeää, mutta tekstit ovat puhuttelevia. Elämän kipeitäkin asioita käsitellään, mutta perimmäisenä tunteena on toivo. Debyyttisingle Helsinkiin tiivisti duon tarinan tähän päivään asti:

Kun tavattiin Rosan kanssa, asuin vielä Oulussa. Tavattiin Helsingissä toistemme keikoilla, tutustuttiin ja alettiin duunata enemmän musaa. Tehtiin ensin etänä, mutta kerran Helsingissä tavatessamme Rosa soitti biisin kertsin ’Hei mä muutan Helsinkiin’. Se oli eka biisi joka tehtiin valmiiksi ja seuraavana syksynä biisin mukaisesti muutin Helsinkiin ja alettiin tekemään enemmänkin musaa”, kertoo Tiia Karoliina.

Tulevaisuuden tavoitteena on työstää lisää musiikkia ja saada sille kuulijakuntaa. Yksi lyhyen tähtäimen isoimmista tavoitteista on päästä tekemään enemmänkin keikkoja ja soittamaan mm. kesäfestareiden lavoille. Radiosoittoa toki myös toivotaan. Sitku on pitkän tähtäimen bändi ja toivommekin, että teemme musiikkia yhdessä vielä vuosien kuluttua. Kaikista suurin toive on tietenkin se, että saisi tehdä musiikkia elääkseen”, kertoo Rosa-Maria.

Kuuntele ”Täs on ollu vähän kaikenlaista” tästä: https://lnk.to/Sitku-tas-on-ollu-vahan-kaikenlaista
https://www.instagram.com/sitkuyhtye
https://www.facebook.com/sitkuyhtye

Pressikuvat:
http://www.sonymusic.fi/artist/sitku

Keikat:

pe 20.4.2018 WALKERS Helsinki
pe 20.4.2018 MASCOT Helsinki
la 2.6.2018 SATAMARAVINTOLA LAIVURI Pielavesi
to 14.6.2018 BAR LOOSE Helsinki
to 28.6.2018 MIKKELIN SATAMAKAHVILA Mikkeli
pe 13.7.2018 PIHKURI Viitasaari
la 14.7.2018 45-SPECIAL Oulu
la 11.8.2018 MYPUB Haapajärvi
su 19.8.2018 PATO KLUBI (Taideruukki) Kouvola – Kuusankoski
ke 31.10.2018 KOULUKEIKKA Sodankylä
to 1.11.2018 KOULUKEIKKA Sodankylä
pe 2.11.2018 PAPANA BAARI Inari
pe 2.11.2018 KOULUKEIKKA Sodankylä

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter