Sitku luo letkeän kesätunnelman ensimmäisellä singlellään ”Helsinkiin”

Sitku luo letkeän kesätunnelman ensimmäisellä singlellään ”Helsinkiin”

05.05.2017 Uutiset Sitku

Sitku on laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye, joka julkaisee debyyttisinglensä ”Helsinkiin” tänään perjantaina 5.5. Yhtye teki ensimmäiset keikkansa viime viikonloppuna Haloo Helsinki! -yhtyeen lämmittelijänä kahdella loppuunmyydyllä Tampereen Pakkahuoneen keikalla. Tällä viikolla lämmittelykeikat jatkuvat perjantaina Turussa ja lauantaina Hämeenlinnassa.

Sitku lämmittelee Haloo Helsinki! -yhtyettä kevään kiertueen viimeisillä keikoilla

”Helsinkiin kertoo siitä, kuinka jokainen haluaa löytää oman paikan johon tuntee olevansa tervetullut”

Kuuntele ”Helsinkiin” tästä: https://lnk.to/SitkuHelsinkiin

Sitku on ollut kasassa jo useamman vuoden, ja ”Helsinkiin”-singlellä on erityinen merkitys yhtyeelle:

Helsinkiin on meidän bändin synnyn kannalta elintärkeä biisi. Kun tavattiin Rosan kanssa, asuin vielä Oulussa. Tavattiin Helsingissä toistemme keikoilla, tutustuttiin ja alettiin duunata enemmän musaa. Tehtiin ensin etänä, mutta kerran Helsingissä tavatessamme Rosa soitti biisin kertsin ’Hei mä muutan Helsinkiin’. Se oli eka biisi joka tehtiin valmiiksi ja seuraavana syksynä biisin mukaisesti muutin Helsinkiin ja alettiin tekemään enemmänkin musaa.

Biisi kertoo siitä kuinka jokainen haluaa löytää oman paikan johon tuntee olevansa tervetullut. Tän biisin Helsinki voi olla jollekin toiselle joku muu paikka. Kyse on paikasta jossa on helpompi toteuttaa omia unelmia”, kertoo Tiia Karoliina.

Sitku tekee kaikki kappaleensa itse. Sitkun musiikki on tunnelmaltaan rentoa ja letkeää, mutta tekstit ovat puhuttelevia. Elämän kipeitäkin asioita käsitellään, mutta perimmäisenä tunteena on toivo.

Tulevaisuuden tavoitteena on työstää lisää musiikkia ja saada sille kuulijakuntaa. Yksi lyhyen tähtäimen isoimmista tavoitteista on päästä tekemään enemmänkin keikkoja ja soittamaan mm. kesäfestareiden lavoille. Radiosoittoa toki myös toivotaan. Sitku on pitkän tähtäimen bändi ja toivommekin, että teemme musiikkia yhdessä vielä vuosien kuluttua. Kaikista suurin toive on tietenkin se, että saisi tehdä musiikkia elääkseen”, kertoo Rosa-Maria.

”Helsinkiin”-single: https://lnk.to/SitkuHelsinkiin


Tulevat keikat:

5.5. Turku, Logomo

6.5. Hämeenlinna, Aulanko Areena

https://www.instagram.com/sitkuyhtye

https://www.facebook.com/sitkuyhtye

 

Pressikuvat:

http://www.sonymusic.fi/artist/sitku

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter