Sitku julkaisi kesäisen videon debyyttisingleensä ”Helsinkiin”

Sitku julkaisi kesäisen videon debyyttisingleensä ”Helsinkiin”

28.06.2017 Uutiset Sitku

Sitku esiintyy Helsinki Priden puistojuhlassa lauantaina 1.7. ja Tubeconissa 12.8.

”Helsinkiin kertoo siitä, kuinka jokainen haluaa löytää oman paikan johon tuntee olevansa tervetullut”

Katso ”Helsinkiin”-video tästä: http://bit.ly/HelsinkiinVideo

Sitku on laulaja-kitaristi Rosa-Marian ja räppäri Tiia Karoliinan muodostama yhtye, joka julkaisi tänään kesäisen musiikkivideon debyyttisinglensä ”Helsinkiin”. Yhtye julkaisi singlen toukokuussa ja teki ensimmäiset keikkansa Haloo Helsinki! -yhtyeen lämmittelijänä yhtyeen kevätkiertueella.

Sitkun voi nähdä livenä lauantaina 1.7. Helsinki Priden puistojuhlassa Kaivopuistossa klo 14:30. Tämän lisäksi yhtye esiintyy Tubeconissa Hartwall Areenalla 12.8. Syksyllä tiedossa on lisää keikkoja.

Sitku on ollut kasassa jo useamman vuoden, ja ”Helsinkiin”-singlellä on erityinen merkitys yhtyeelle:

Helsinkiin on meidän bändin synnyn kannalta elintärkeä biisi. Kun tavattiin Rosan kanssa, asuin vielä Oulussa. Tavattiin Helsingissä toistemme keikoilla, tutustuttiin ja alettiin duunata enemmän musaa. Tehtiin ensin etänä, mutta kerran Helsingissä tavatessamme Rosa soitti biisin kertsin ’Hei mä muutan Helsinkiin’. Se oli eka biisi joka tehtiin valmiiksi ja seuraavana syksynä biisin mukaisesti muutin Helsinkiin ja alettiin tekemään enemmänkin musaa.

Biisi kertoo siitä kuinka jokainen haluaa löytää oman paikan johon tuntee olevansa tervetullut. Tän biisin Helsinki voi olla jollekin toiselle joku muu paikka. Kyse on paikasta jossa on helpompi toteuttaa omia unelmia”, kertoo Tiia Karoliina.

Sitku tekee kaikki kappaleensa itse. Sitkun musiikki on tunnelmaltaan rentoa ja letkeää, mutta tekstit ovat puhuttelevia. Elämän kipeitäkin asioita käsitellään, mutta perimmäisenä tunteena on toivo.

Tulevaisuuden tavoitteena on työstää lisää musiikkia ja saada sille kuulijakuntaa. Yksi lyhyen tähtäimen isoimmista tavoitteista on päästä tekemään enemmänkin keikkoja ja soittamaan mm. kesäfestareiden lavoille. Radiosoittoa toki myös toivotaan. Sitku on pitkän tähtäimen bändi ja toivommekin, että teemme musiikkia yhdessä vielä vuosien kuluttua. Kaikista suurin toive on tietenkin se, että saisi tehdä musiikkia elääkseen”, kertoo Rosa-Maria.

”Helsinkiin”-video: http://bit.ly/HelsinkiinVideo

https://www.instagram.com/sitkuyhtye
https://www.facebook.com/sitkuyhtye

Pressikuvat:
http://www.sonymusic.fi/artist/sitku

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter