Pimeys vie uudella singlellään “Ollaan hiljaa” kuulijan kuvitteelliseen tyhjään asuntoon

Pimeys vie uudella singlellään “Ollaan hiljaa” kuulijan kuvitteelliseen tyhjään asuntoon

09.12.2016 Uutiset Pimeys

Uusi albumi ilmestyy alkuvuodesta

PIMEYS VIE UUDELLA SINGLELLÄÄN KUULIJAN KUVITTEELLISEEN TYHJÄÄN ASUNTOON, TÄNÄÄN JULKAISTAVA KAPPALE ”OLLAAN HILJAA” KERTOO ERÄÄN PARISUHTEEN LOPPUMISESTA, KUUNTELE SE TÄÄLTÄ https://lnk.to/ollaanhiljaa

Suomalaisen popin seuratuimpiin nuoremman polven yhtyeisiin lukeutuva Pimeys on saanut vielä nimeämättömän kolmannen albuminsa lähes valmiiksi ja se julkaistaan alkuvuodesta. Pimeys on julkaissut tulevalta albumiltaan jo aiemmin singlen ”Viimeinen mahdollisuus” ja tänään ilmestyy uusi single ”Ollaan hiljaa”, joka esittelee yhtyeen vakavamman ja intensiivisemmän puolen. Pimeydessä kuullaan kahta solistia ja tällä kappaleella vokaaliosuudet hoitaa Joel Mäkinen. ”’Ollaan hiljaa’ syntyi viime keväänä vahvoissa fiiliksissä, kirpeässä kevätvalossa. Se syntyi kivuttomasti lyhyessä ajassa, kappale ikäänkuin sävelsi itse itsensä. ’Ollaan hiljaa’ kuvaa erään parisuhteen loppumista, helmikuista auringonvaloa, puolityhjää asuntoa, vapautta ja yksinäisyyttä”, Joel kertoo ja Pekka Nisu täydentää:”Kappaleessa oli heti tämä oma kiehuva tunnelmansa. Se on haikea ja kaunis. Siinä on vahvoja kuvia ja painavien rivien välissä paljon asiaa.”

Yhtyeen kolmas albumi on viittä vaille valmis, ja Pekka kuvailee albumin tematiikkaa seuraavasti: ”Tuleva levy on loppusuoralla, mikä on hienoa. Levy käsittelee ihmisenä olemisen elämänmittaista matkaa. Lauluja rakkaudesta, eletystä elämästä, ulkopuolisuudesta, epävarmuudesta ja yhteiskunnallisesta turhautumisesta. Musiikilla on minulle monia merkityksiä. Toisinaan se voi olla myös eskapismia. Huomaan kääntyväni sisäänpäin, kun ajat ovat kovat. Haluasin huutaa, mutta sen sijaan syntyy musiikkia, joka pyrkii kauneuteen. Se johtuu varmaan halusta tuntea auringonsäteet kasvoilla edes ohikiitävän hetken ajan.

Musiikillisesti olemme tavoittaneet uusia sävyjä. Bändi soittaa läpi levyn, mutta studiota on käytetty muutenkin kuin dokumentointiin. Pidän pop-musiikissa siitä, että se ei edes pyri mihinkään realistiseen kuulokuvaan. Sen sijaan luodaan kuvia unista, surrealistisia maalauksia ja elokuvien loppukohtauksia, joissa höyryjunat lentävät tulevaisuuteen. Olemme olleet vuoden päivät poissa aktiivisesta keikkailusta ja tuntuu ihmeelliseltä ja ihanalta, että estradien verhot ovat jälleen avautumassa.”

Levynteko oli tähän astisista pisin, mutta myös hyvin antoisa prosessi. Teimme Joelin kanssa paljon kappaleita ja kokonaisuudesta tuli monipuolinen ja sielukas. Mielestäni se on ehein albumikokonaisuutemme. Varmaankin siitä syystä, että se ei mielestäni kuulosta keneltäkään muulta. Ei ole mitään rockin oppikirjaa, jonka mukaan olisi tehty asioita. Emme ole pyrkineet tekemään kunnia kenellekään”, Pekka toteaa.

Pimeyden edellinen levy ”Aika tihentyy” nosti yhtyeen yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisyhtyeistä. Useammalla kappaleella radioaallot vallanneen albumin myötä yhtye kiersi ahkerasti Suomea kesän huipentuessa kaikkien suurimpien festivaalien lavoille.

Facebook: www.facebook.com/Pimeysyhtye
Instagram: www.instagram.com/pimeysyhtye
Spotify: open.spotify.com/artist/Pimeys
Musiikkivideot: www.youtube.com/Pimeys
Kotisivut: www.pimeysmusiikki.fi

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter