Pimeys julkaisee uuden albumin “Silkkitie” 10. helmikuuta

Pimeys julkaisee uuden albumin “Silkkitie” 10. helmikuuta

16.01.2017 Uutiset Pimeys

ALBUMIN KAPPALEISIIN KÄTKEYTYY AJATUS PAREMMAN ELÄMÄN ETSIMISESTÄ

Kuuntele jo julkaistut singlet ”Viimeinen mahdollisuus” ja ”Ollaan hiljaa” täältä https://lnk.to/Pimeys

Kotimaisten popyhtyeiden kiinnostavimpiin nimiin lukeutuva Pimeys on saanut odotetun kolmannen albuminsa valmiiksi. ”Silkkitie” –niminen albumi julkaistaan 10. helmikuuta. ”Silkkitie -nimen takana oli ajatus paremman elämän etsinnästä ja haaveet kaukana horisontin takana siintävistä kultaisista kaupungeista. Vaikka määränpää olisi tiedossa, matkan aikana voi kuitenkin tapahtua monta asiaa, jotka johtavat yllättäviin sivupolkuihin. Aika tihentyy -kiertueen aikana keikkabussissa höyrytessämme levyn soundi ja maisema olivat mietittyinä jo erittäin pitkälle, ennen kuin yhtäkään biisiä oli kirjoitettu. Lopulta levystä tuli täysin erilainen. Se oli se matka!”, yhtyeen kitaristi ja toinen solisteista, Pekka Nisu, kertoo.

Levyä hiottiin yhdessä tuottaja Tuomas Ilmavirran (Aika tihentyy, Muut on jo menneet) ja brittivahvistus, äänittäjä-miksaaja Mikko Gordonin (Thom Yorke, Gaz Coombes) kanssa. ”Mikko on tuonut uutena henkilönä työskentelyymme spontaaniutta ja ulospäinsuuntautunutta energiaa. Levylle tulevan kappalemateriaalin valintaan osallistui myös tuottaja Riku Mattila (Pyhimys, Ismo Alanko), joka haastoi meitä biisinkirjoittajina. Vuonna 2017 Pimeys kuulostaa enemmän tulevaisuudelta kuin menneisyydeltä. Meillä on ollut myös tavoitteena tehdä musiikkia, joka herättää ajatuksia ja tunteita. Biisit eivät ole meemejä, vaan tarinoita, joilla on merkitystä myös meille itsellemme. Kappaleidemme henkilöt ovat haavoittuvia ihmisiä, eivät voitosta voittoon marssivia onnistujia. Ei kukaan ole”, yhtye toteaa.

Albumilta on jo julkaistu kaksi singleä, ”Viimeinen mahdollisuus” sekä loppuvuonna erittäin positiivisen vastaanoton saanut balladi ”Ollaan hiljaa”. Tulevalla albumilla otetaan askeleita myös urbaanimpaan suntaan. “Meidän huoneeseen -kappale edustaa levyn erästä ääripäätä synteettisemman äänimaailmansa osalta. Uudenlaiseen lähestymiseen vaikutti erityisesti äänittäjä-miksaaja Mikko Gordon ja Petrax-studion sauna, jonka rentouttavien löylyjen jälkeen soitimme kappaleen keskellä yötä soitinarsenaalilla, johon kuului rumpupadeja, bassosyna, erilaisia syntikoita ja samplereita. Itse kappale syntyi, kun olin mielenosoituksessa hallituksen koulutusleikkauksia vastaan. Tunnelma paikan päällä oli käsinkosketeltavan epäuskoinen. Ihmiset olivat pettyneitä hallituksen pettämiin lupauksiin ja tukeutuivat toisiinsa. Palasin sieltä heti pianon ääreen ja kappale syntyi nopeasti siitä tilanteesta ja siitä risiriitaisesta tunnelmasta, kun matto vedetään alta, mutta valot ei vielä sammu”, kappaleen kirjoittanut Pekka Nisu kertoo.

Keikat starttaavat albumin julkaisusta. ”Upeaa päästä jälleen keikoille ja julkaista musiikkia ihmisten kuultavaksi. Aikaisemmat levymme elävät jo omaa elämäänsä, ja tuntuu hienolta, että olemme tehneet bändin kanssa jälleen tällaisen Silkkitien pituisen matkan. Pääsemme näyttämään faneille, mitä kaikkea hienoa siltä matkalta jäi käteen”, yhtyeen toinen solisti, Joel Mäkinen summaa.

 

Tulevia keikkoja:

10.2. HELSINKI, Levykauppa Äx (Fredrikinkadun liike)

18.2. JYVÄSKYLÄ, Bar Katse

3.3.   HELSINKI, Korjaamo

4.3.   TURKU, Dynamo

12.3. LAPPEENRANTA, Kulttuurikeskus Ruutti

18.3. LAHTI, Torvi

31.3. TAMPERE, Olympia

1.4.   HÄMEENLINNA, Suisto

(Lisäyksiä tulossa)

 

Pimeyden edellinen levy ”Aika tihentyy” nosti yhtyeen yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisyhtyeistä. Useammalla kappaleella radioaallot vallanneen albumin myötä yhtye kiersi ahkerasti Suomea kesän huipentuessa kaikkien suurimpien festivaalien lavoille.

 

Facebook: www.facebook.com/Pimeysyhtye

Instagram: www.instagram.com/pimeysyhtye

Spotify: open.spotify.com/artist/Pimeys

Musiikkivideot: www.youtube.com/Pimeys

Kotisivut: www.pimeysmusiikki.fi

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter