Osmo Ikonen teki kappaleen rakkauteen luottamisesta, laulukieli vaihtui samalla suomeen

Osmo Ikonen teki kappaleen rakkauteen luottamisesta, laulukieli vaihtui samalla suomeen

21.10.2016 Uutiset Osmo Ikonen

Ensimmäinen suomenkielinen oma single “Tuhat ja sata kertaa” julkaistaan tänään

Jo pitkään musiikkia itselleen ja muille tehnyt Osmo Ikonen on julkaissut tähän asti vain englanninkielisiä kappaleita, mutta kääntää urallaan nyt merkittävän sivun julkaisemalla ensimmäisen suomenkielisen singlen ”Tuhat ja sata kertaa”.

Muutos tuntuu yllättävän luonnolliselta. Mulle oli pitkään todella vieras ajatus tehdä omaa musaa suomeksi, mutta viime vuosina ennakkoasenteet ovat selvästi muuttuneet. Tämä johtunee enimmäkseen siitä, että SuomiLOVE-ohjelmassa minun on pitänyt sovittaa ja esittää lukuisia omia versioita tunnetuista suomalaisista kappaleista. Luulen, että suomenkieliselle yleisölle omalla äidinkielellä laulaminen tuo kuulijan lähemmäksi tekstiä ja kappaleen sanomaa. Voi olla, että jossain vaiheessa biisejä alkaa syntymään luonnostaan taas englannin kielellä, mutta ainakin nyt on meneillään vahva suomi-kausi”, Osmo kertoo.

Kappale ”Tuhat ja sata kertaa” nojaa Osmon omakohtaisiin kokemuksiin: ”Kappale kertoo siitä, kuinka vaikeaa on joskus luottaa ja uskaltaa hypätä täysillä esimerkiksi parisuhteeseen. Näiden pelkojen kanssa painin yhdessä elämänvaiheessa itsekin ja siitä syntyi biisin pohja.”

Osmo Ikonen on julkaissut kaksi sooloalbumia, Stories From Within (2008) ja Heaven Or Hell Is Just A State Of Mind (2010) sekä EP:n “Let It Out” (2015). Hän on soolouransa lisäksi tunnettu lukuisista TV-ohjelmista, kuten  SuomiLOVE, Tähdet, tähdet ja The Voice Of Finland.  Oman soolouran lisäksi Osmo soittaa selloa Emma-palkitussa jazz-yhtyeessä Oddarrang, laulaa ja soittaa bassoa soul/funk -yhtye The Northern Governorsissa. Vuodesta 2009 lähtien Osmo on kiertänyt Eurooppaa Sunrise Avenuen kosketinsoittajana ja on osallistunut aktiivisesti myös kiertueden musiikillisen sisällön sovittamiseen. Omien levyjensä lisäksi Ikonen on ollut myös tuottamassa ja säveltämässä mm. Elastisen Iso kuva -albumia. Osmo Ikonen on vieraillut lukuisilla levyillä soittajana sekä laulajana ja hän on ollut mukana kirjoittamassa kappaleita myös Anna Abreulle, Cheekille, Fintelligensille, Sunrise Avenuelle ja monille muille.

Lähitulevaisuudessa Osmo valmistelee tulevaa julkaisua ja kiertuetta: ”Tarkoitus on julkaista lähitulevaisuudessa suomenkielinen EP tai ehkäpä jopa kokonainen albumi ja keikkailla sen tiimoilta ensi keväänä ja kesänä”.

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter