My First Band yllättää – Uusi sinkku ja Uuden Musiikin Kilpailu!

My First Band yllättää – Uusi sinkku ja Uuden Musiikin Kilpailu!

23.11.2016 Uutiset My First Band

Kuuntele Paradise täältä: http://bit.ly/MFB_Paradise

Suomen kovin popyhtye My First Band palaa tänään rytinällä kehiin pienen tauon jälkeen. Yhtye yllätti faninsa täysin kertomalla tänään julkaistusta uudesta Paradise-sinkusta ja osallistumisestaan UMK 2017 -kilpailuun. Yhtyettä on kosiskeltu osallistumaan kisaan jo useamman kerran, mutta vasta tänä vuonna tuntui, että ajoitus oli vihdoin oikea.

 My First Bandin keulakuva, laulaja Antti Koivula on ollut viime viikot aivan poissa tolaltaan jouduttuaan pitämään suunsa supussa UMK-osallistumisesta jopa läheisiltään. Onneksi asia on vihdoin julkinen.

”Uusi sinkku ja UMK on pyörinyt päivisin päässä ja öisin unissa jo viikkoja, ja tässä on vielä pari kuukautta itse finaalivetoon. Tiedä mihin sfääreihin tää jännääminen vielä kasvaa. Onneksi ei sentään tarvitse pitää tätä enää salassa, se oli ihan kauheaa”, Koivula nauraa.

 ”Meitä on maaniteltu sieltä täältä jo monta vuotta osallistumaan UMK:hon ja aina sitä ollaan funtsittu. Nyt ekaa kertaa se tuntui oikealta, biisi oli oikea ja hetki myös. Onhan se nyt ihan käsittämättömän kova juttu päästä esiintymään isolle lavalle ja koko Suomen kansalle UMK:ssa. Siitä tulee ihan mielettömän hienoa!”

Koivulan mukaan tänään julkaistu uusi single Paradise on ”sensuelli ja hauska biisi mielihyvästä, ja sen tuottamisesta toisille ihmisille”. Tekstinsä  puolesta biisi on täynnä asiaa, mutta  kepeällä otteella.  Yhtyeen edellinen levy oli aika iso ja taiteellinen kokonaisuus, niin aiheiden kuin musiikinkin puolesta. Koivulan mukaan tällä kertaa tuntui vapauttavalta tehdä mahdollisimman tanssittavia biisejä, joissa on keveyttä mutta myös sisältöä.

Paradise syntyi, kun bändi viime keväänä nappasi uuden tuottajansa Jurekin mukaan mökille kirjoittamaan biisejä uudelle levylle. Kevät otti tuolloin ison harppauksen ja ilmassa alkoi jo reippaasti tuoksahtaa lupaus kesästä. Viikon edetessä yhtye tutustui Jurekin kanssa, ja alkoi puhua myös niistä jutuista, joita ei yleensä  ensitapaamisella käsitellä.

”Kohta sitten avattiinkin jo ajatuksia rakkaudesta ja elämisestä parisuhteissa ja niiden ulkopuolella, ylipäätään niistä asioista, joista miehet juttelee ainoastaan saunailloissa, jos silloinkaan. Paradise on yksi ensimmäisistä tuon viikon aikana syntyneistä biiseistä”, Koivula kertoo.

My First Band on soittanut yhdessä samalla kokoonpanolla ja tehnyt omaa musiikkia jo vuodesta 1998 lähtien. Yhtye on julkaissut kolme levyä joista viimeisin, Corazon julkaistiin vuonna 2014. Levyä seurasi bändin ensimmäinen iso kotimainen radiohitti ‘Don’t Break My Corazon’, sekä laaja areenakiertue Keski-Euroopassa Sunrise Avenuen lämmittelijänä. Vastaanotto kiertueella oli erinomainen, jonka johdosta myös sitä seurannut ensimmäinen oma kiertue Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä myytiin loppuun.

Viimeisen vuoden ajan My First Band on keskittynyt kirjoittamaan uutta musiikkia ja viilaamaan musiikillista suuntaansa, joka kääntyi entistä enemmän modernin popin, EDM:n ja klubimusiikin suuntaan. Kun matkan varrella tuottajan penkille hyppäsi vielä Suomen tämänhetken työllistetyin popvelho Jurek Reunamäki, oli selvää että seuraavalla levyllä olisi luvassa kovia biisejä ja kansainvälisesti mielenkiintoista uutta soundia. Seuraava, vielä nimeämätön My First Band -albumi julkaistaan ensi vuonna.

 

My First Band on:

Antti Koivula – laulu
Mikko Virta – kitara
Juho Vehmanen – basso
Heikki Kytölä – rummut
Heikki Puhakainen – koskettimet

 

myfirstband.net
instagram.com/my_first_band
facebook.com/myfirstband
twitter.com/myfirstband
youtube.com/user/MyFirstBandVEVO

Kuvia: http://sonymusic.fi/artist/my-first-band

#umk17