Kuuntele: https://lnk.to/aleksanteri-hakaniemi-kynttilat

”Kynttilät syntyi aikana, jolloin tein jostain syystä paljon biisejä yöllä. Olin just muuttanut uuteen yksiööni ja asetin tietokoneen leveälle ikkunalaudalle, istuin tuolille ja katselin ulos. Mulla oli just yksi suhde päättynyt ja biisin teksti tuli liki itsestään. Musta onkin kaikkein siisteintä, kun kirjottaessa ei tarvi puristaa mailaa, vaan teksti tippuu paikoilleen pakottamatta”, Aleksanteri kertoo.

”Olin kirjoittanut Filmi Katkee -sinkkuun kohdan, jossa laulun kertoja puhaltaa kynttilät Kallion yksiön makuuhuoneesta, muttei toivo mitään, toisin kun vaikkapa synttärikynttilöiden kohdalla yleensä tehdään. Tuottajani Rafael sanoi, että tee tosta ajatuksesta oma biisi, olis tuhlausta käyttää se vain c-osaan. Tein työtä käskettyä ja tässä se nyt vihdoinkin on. Biisi onkin ollut ihan ekasta akkaridemosta asti samanlainen ja Rafael on tehnyt siihen älyttömän tuotannon”, Aleksanteri jatkaa.

Kuluvan vuoden puhutuimmaksi tulokasartistiksi noussut Aleksanteri Hakaniemi ansaitsi muusikon kannuksensa esiintymällä trubaduurina kotikaupunkinsa Kouvolan kaduilla, terasseilla ja baareissa. Lopulta miehen tie vei Kouvolasta Helsinkiin, taustalaulajaksi Reino Nordinin bändiin, keikoille Justimuksen kanssa sekä Suomen suosituimpiin lukeutuvan poptähden Evelinan DJ:ksi. Viime kesän jälkeen Aleksanteri on jättänyt muut velvoitteensa ja keskittyy nyt vain ja ainoastaan soolouraansa.

Ennen Kynttilät -kappaletta Aleksanteri Hakaniemi on julkaissut neljä singleä, joista kolme (Etsi mut, 15 ja Pane mut sekasin) on ylittänyt kultarajan ja Filmi katkee feat Aste –sinkkua on striimattu jo reippaasti yli platinaan oikeuttavan määrän.

instagram.com/aleksanterihakaniemi
facebook.com/aleksanterihakaniemi
twitter.com/a_hakaniemi
bit.ly/AleksanteriHakaniemi_YouTube
Snapchat: hakaniemi

Kuvia täältä.

Jaa artikkeliShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter