Isac Elliot tekee suomalaista musiikkihistoriaa esiintymällä NBC:n Today Show’ssa ensi maanantaina

Isac Elliot tekee suomalaista musiikkihistoriaa esiintymällä NBC:n Today Show’ssa ensi maanantaina

15-vuotias poppari esiintyy ensimmäisenä suomalaisartistina NBC:n legendaarisessa Today Show’ssa viidelle miljoonalle amerikkalaiselle. Isac esittää ohjelmassa uuden”What About Me” -kappaleen, joka on samalla maistiainen kesäkuussa julkaistavalta EP-levyltä.

The Today Show on Yhdysvaltojen perinteisin ja samalla myös suosituin television aamuohjelma, ja sitä on lähetetty yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1952 lähtien. Jokainen Today Show’n lähetys kerää keskimäärin noin viisi miljoonaa katsojaa ja se lähetetään suorana jokaisena viikonpäivänä New Yorkin Rockefeller Plazalla sijaitsevalta NBCn studiolta. Ohjelmassa ovat viime aikoina esiintyneet mm. Coldplay, Meghan Trainor, Alicia Keys, Celine Dion ja lukuisat muut maailmantähdet.

Isacin pääsy ohjelmaan varmistui, kun huippusuosittu  Z100-radiokanavan tähtijuontaja Elvis Duran näki Elliotin esiintymässä Los Angelesissa alkuvuodesta. Duran vaikuttui esityksestä ja Elliotin kyvyistä siinä määrin, että päätti nostaa Isacin Z100-kanavan kuukauden artistiksi. Today Show’n ja Duranin Z100 -kanavan yhteistyön vuoksi  jokainen kuukauden artisti esitellään amerikkalaisyleisölle ensin The Today Show’n kautta.

”On todella mahtavaa että mun ura jenkkiyleisön edessä starttaa näin isosti. En olisi ikinä uskonut että yksi akkariveto iHeartRadion showcase-tapahtumassa Los Angelesissa johtaisi tällaisiin juttuihin. Olen katsonut netistä muiden artistien esityksiä Today Showssa ja pakko sanoa, että vähän on perhosia mahassa. Kyseessä on kuitenkin niin iso ja legendaarinen ohjelma”, Isac Elliot kertoo tunnelmistaan juuri ennen New Yorkiin matkustamista. 

”On ollut todella hienoa päästä edesauttamaan mahtavan suomalaisen artistin vientiponnisteluja jotka tuottavat nyt hedelmää. Isac on poikkeuksellinen talentti, ja  me täällä Sonyssa olemme kaikki todella ylpeitä Isacista. Tämä on upea startti Isacin uralle Yhdysvalloissa ”, kertoo Sony Music Finlandin toimitusjohtaja Wemppa Koivumäki.

“It’s been an amazing year with Isac. He is a unique talent and the upcoming months will show that he is the next superstar in pop music”, kommentoi Isacin manageritoimisto Primary Waven toimitusjohtaja Larry Mestel.

Suomen lahjakkaimpiin ja lupaavimpiin poppareihin kuuluva, Emma-palkittu Isac Elliot on julkaissut urallaan toistaiseksi kaksi albumia:  Wake Up World (2013) ja Follow Me (2014).  Kesäkuussa Isac julkaisee uutta materiaalia sisältävän EP-levyn ja  kolmas, Los Angelesissa ja Helsingissa äänitetty täyspitkä albumi julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Isac Elliot on ainoana suomalaisena artistina voittanut kahdesti peräkkäin MTV:n myöntämän Best Finnish Act –palkinnon, päässyt kahdesti arvostetun Billboard-lehden listoille (Emerging Artists #1, Next Big Sound #11), tehnyt suomalaista elokuvahistoriaa dokumenttielokuvallaan Dream Big: The Movie sekä ollut Aku Ankka -lehden kannessa niin Suomessa kuin Norjassa.

Isac Elliot on myös vahva digiajan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä, mistä kertoo muun muassa Tubeconissa voitettu Someguru-palkinto ja Emma Gaalassa voitettu Spotifyn Innovaattori-palkinto. Myös Isacin sosiaalisen median luvut ovat omaa luokkaansa: 442 tuhatta seuraajaa Instagramissa, 168 tuhatta seuraajaa Facebookissa, 127 tuhatta tilaajaa YouTubessa ja 81 tuhatta seuraajaa Twitterissä. Lisäksi hänen videoita on katsottu YouTubessa yli 30 miljoonaa kertaa ja kappaleita striimattu Spotifyssa 52 miljoonaa kertaa. Isacin New Way Home –single on tällä hetkellä viidenneksi striimatuin kotimainen kappale heti Daruden, Sunrise Avenuen, Bomfunk Mc’s:n ja Nightwishin jälkeen.

Kuvia: http://sonymusic.fi/artist/isac-elliot/

Tunnelmia Today Show’n kuvauksista löydät ensimmäisenä Isac Elliotin Snapchatista: SnapIsacElliot

www.isacelliot.com

www.instagram.com/isacelliot

www.facebook.com/IsacElliot