Menestyksekkään helsinkiläisen jazzlevymerkin Ricky-Tick Recordsin nimeä kantava huikea Ricky-Tick Big Band on säveltäjä-kitaristi Valtteri Laurell Pöyhösen johtama 17-jäseninen jazzorkesteri ja rytmikone, joka ei anna armoa. Vuonna 2010 perustettu yhtye koostuu Pöyhösen tarkkaan valitsemista sukupolvensa väkevimmistä jazzmuusikoista, joiden lonkerot ovat levittäytyneet kotimaisen musiikkikentän joka kolkkaan. Yhtyeen debyyttilevy ”Ricky-Tick Big Band” julkaistiin vuonna 2010.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on genrerajoja rikkova 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hiphopia ennennäkemättömällä tavalla. Maailmanlaajuisestikin uniikki kokoonpano on muutaman vuoden olemassaolonsa aikana pyyhkäissyt myrskyn lailla yli Suomen valloittaen musadiggareiden ja -kriitikoiden sydämet. Yhtyeen keikat ovat niittäneet mainetta hurmoksellisina tapauksina ja olleet lähes poikkeuksetta loppuunmyytyjä. Lokakuussa 2015 toisen albuminsa Korottaa panoksii julkaissut yhtye täytti levynjulkaisukeikoillaan legendaarisen Helsingin Kulttuuritalon kaksi kertaa, mikä on harvinaista mille tahansa genrelle – saati sitten bigband-räpille.

Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, karismaattiset Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, tunnetaan monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Suomen räppiskenen vanhemmat valtiomiehet vaihtavat Julkista Sanaa edustaessaan hupparit kauluspaitoihin, eikä pukumiesten verbaalinen tykitys jätä kysyttävää: ”Ne burnaa, se on murhaa.”

Huippusuosittu yhtye tekee pitkään odotetun paluun keikkalavoille lokakuussa 2018, jolloin se julkaisee kolmannen levynsä ja lähtee kuusi paikkakuntaa ja yhdeksän konserttia käsittävälle konserttisalikiertueelle.