Katso artistien viralliset fanituotteet Levykauppa Äxästä ›

Egotrippi-yhtye täyttää 20-vuotta- syksyllä uusi levy, kirja ja juhlakiertue

egotrippi

Lokakuun 8. 2013 tulee kuluneeksi tasan kaksikymmentä vuotta Egotripin ensimmäisestä keikasta. Yhtye juhlistaa tätä merkkivuottaan lokakuussa alkavalla kiertueella sekä julkaisemalla albumin “Pilvien alla, maan päällä”, jota yhtye leikkimielisesti luonnehtii tribuutiksi itselleen.

Ensi syyskuussa julkaistava levy pitää sisällään Egotripin versiot bändin laulusolistien Knipin ja Mikin säveltämistä biiseistä muille artisteille. Yhtyeen käsittelyssä uuden elämän saavat mm. Jenni Vartiaisen, Anna Puun, Irinan ja Jonna Tervomaan aiemmin levyttämiä kappaleita.

“Halusimme tehdä tämän levyn ihan samanlaisella antaumuksella kuin teemme omiakin levyjä. Tämä ei saisi olla mikään ”välityö”. Jokaisen biisin kohdalla tulisi olla jokin uusi näkökulma joka perustelisi uuden versioinnin. Halusimme tehdä laulut meidän omiksemme. Parhaimmillaan joku näistä kappaleista voisi onnistua jopa niin hyvin että meidän versiomme olisi se, joka jäisi elämään.”, Knipi kertoo

“Mestaripiirros” on ensimmäinen singlelohkaisu “Pilvien alla, maan päällä”-levyltä. Tämä Knipin säveltämä ja Mariskan sanoittama kappale löytyy Anna Puun 2009 julkaistulta debyyttilevyltä. Kappale on ladattavissa Itunesissa ja kuunneltavissa Spotifystä.

“Kappalevalintoja tehtiin hyvin pitkälle tekstin kautta. Se kappale, mikä tuntui heti hyvältä laulaa, valittiin A-listalle. Tämän jälkeen mietittiin kappaleen sovitusta. Se kappale, johon nopeasti löydettiin jokin uusi kulma, pääsi jatkoon. Joitakin biisejä karsittiin ihan vaan sen takia, että samankaltaisia kappaleita oli levylle tarjolla jo ennestään.”, Knipi kuvailee.

“Suurin osa tulevalta levyltä löytyvistä kappaleista ovat alunperin naisten esittämiä kappaleita. Miehen tulkitsemana tekstit saavat uusia näkökulmia.”, Mikki jatkaa.

“Pilvien alla, maan päällä”-levyn sähköisempi soundi esittelee uusiutumiskykyistä Egotrippiä parhaimmillaan. “Tämän julkaisun myötä alkaa jälleen uusi vaihe yhtyeemme historiassa.”, Knipi toteaa.

Egotrippi aloittaa mittavan juhlakiertueensa 11.10. Yhtyeestä julkaistaan tulevana syksynä myös Ilkka Mattilan toimittama kirja nimeltään “Egotrippi – Aina matkalla jonnekin”.

www.egotrippi.com