Katso artistien viralliset fanituotteet Levykauppa Äxästä ›

Kalle Aholan kuudes sooloalbumi ”1989” julkaistaan 31.5.2013, levyä edeltää 26.4. julkaistava single ”Madrid”

kalle19891

Kalle Ahola julkaisee kuudennen sooloalbuminsa ”1989” toukokuun viimeisenä päivänä. Nimensä mukaisesti albumi sykkii Aholan lapsuuden ja teini-iän musiikin eli kasaribiisien sointimaailmaa. ”Vuonna -89 aloitin muusikon urani ja tämä levy on paitsi hatunnosto lapsuuteni suosikeille niin muistutus itselleni musiikillisista juuristani. Perkailin auki rakkaimpia kasaribiisejä ja koetin hahmottaa mikä niistä tekee omissa korvissani niin legendaarisia ja taianomaisia.”

”1989”-albumin avauskappale ”Madrid” julkaistaan singlenä 26.4. Samana päivänä saa ensi-iltansa siihen Madridissa kuvattu musiikkivideo. Kappale ja video ovat kunnianosoituksia tälle hedonistisesta yöelämästään tunnetulle suurkaupungille sekä sen ihmisille.

Albumin on tuottanut yhdessä Kallen kanssa Juri Seppä (mm. Rare Export, Anna Erikssonin ”Mana”). Ahola ja Seppä menivät studioon avoimin mielin, haluten jättää tilaa intuitiolle ja sattumille. Kaksikko löysi yhteisen sävelen nopeasti, teesinään yksinkertainen on kaunista. Kävi ilmi, että elokuvamusiikin kanssa paljon työskennellyt Juri Seppä ja pop- ja rockmusiikin parissa elänyt Kalle ruokkivat toisiensa luovuutta. Lopputuloksena on Kalle Ahola uran koukuttavin, dramaattisin ja henkilökohtaisin albumi.

Albumi ’1989’ 31.5.2013
Single ’Madrid’ 26.4.2013

Levynjulkaisukeikka Tavastia 13.6.2013